Öğrencilerinin su geçiren ayakkabılarını ve üşüyen ellerini gören ilkokul öğretmeni Özden Bozkurt Yaylaz, cep telefonuna yazdığı bir e-mail ile Türkiye’nin bilinen ünlü marka giyim firmalarına  "İçleri sıcacık ama elleri buz gibi“ sloganı ile duygulu bir yazı yazarak öğrencilerine sıcak giyim yardımı talebinde bulundu.

İnternet üzerinden yapılan bir dizi görüşmelerden sonra okuldaki anaokulu ve ilkokulda okuyan toplam 52 öğrenciye kışlık markalı parke ve ayakkabı ve öğrencilerin kullanacağı malzemeler gelmeye başladı.

6 yıllık öğretmen Özden Bozkurt Yaylaz, yaptığı açıklamada, “Havaların soğuması ile birlikte parkesiz ve eski ayakkabılarla okula gelen küçük çocukları görünce vicdanım sızladı. Ama sayıları fazla olduğu için hepsini giydiremezdim. Değişik firmalara duygulu bir mektup yazarak şansımı denedim. Duyarlı bir kaç firma  olumlu cevap verdi. Görüşmelerimiz sonucunda okulun bütün öğrencilerine birer parke, bere, eldiven, çorap ve bot gibi malzemeler geldi ”dedi.
Yardımlara öncülük yapan ilkokul öğretmeni Özden Bozkurt Yaylaz, “ Ben bu yolculuğa bir sloganla başladım. Sloganım şuydu; “İçleri sıcacık ama elleri ve ayakları buz gibi öğrencilerim için” Bir mail ile başladı macera. Şansımı denemek istedim. Bir kaç firmaya mail gönderdim. Dönüşü olursa ne mutlu dedim. Girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. Çok mutlu oldum. Çocukların gözlerindeki parıltı öğretmenler için büyük bir duygudur. Onlar geleceğimizin parlayan yıldızlarıdır. Elleri ayakları üşümesin dedim. Sağ olsunlar yardımlarını bizden esirgemeyen firmalara teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ise “Ayaklarım önceleri üşüyordu. Öğretmenimizin getirdiği botları giydim, şimdi ayaklarım üşümüyor. Teşekkür ederim. Eskiden okula gelince üşüyordum. Şimdi mont giydim ve üşümüyorum. Önceden arkadaşlarımızın ayakları üşüyordu. Şimdi giydikleri ayakkabı ve bot sayesinde ayakları üşümüyor. Gönderenlere teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Halil Boybey ise “Okulumuz öğretmeninin öğrencilerimiz için önayak olması sonucunda hayırseverler tarafından okulumuza mont, ayakkabı, el kremi, atkı, eldiven gibi öğrencilerimizin ihtiyaçları giderildi. Bu konuda öncülük yapan öğretmen arkadaşımıza ve yardımları gönderen firmalara çok teşekkür ederiz”dedi.

Matematik öğretmeni Mehmet Akif Koç da "Okulumuzun öğrencilerinin ihtiyaçları giderildi. Okulumuzun da ihtiyaçları var. Çevre düzenlemesi, boyanması, lavaboların değiştirilmesi gibi ihtiyaçları için yardım edecek işadamları olursa şimdiden teşekkür ederiz”diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha