Rotary 2430, 2440 ve 2420. Bölge Federasyonu tarafından desteklenen proje kapsamında Fiziksel engeli olanlar ve rotaryenler devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği Nemrut Dağına, zorlu bir tırmanışın ardından ulaşmayı başardı.

Adıyaman'da, Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ve bu yıl 20.'si gerçekleştirilen "Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi, Ankara, İstanbul, Çorlu, İzmir, Eskişehir, Adana, Mersin, Gaziantep ve Malatya gibi birçok ilin yanı sıra Azarbaycan, ABD, Mexico, Brezilya, Taıwan, Paraguay ve Arjantin gibi ülkelerden gelen engelliler, rotaryenler ve yüzlerce ziyaretçinin de desteği ve katılımıyla tamamladı. Nemrut Dağı'nın Zirvesinde doğu terasta dünyaca ünlü solistimiz Soprano Selva Erdener ve ünlü Orkestra Şefi ve Piyanist İbrahim Yazıcı'nın, Halk Türkülerinden ve Türk bestecilerin özgün eserlerinden oluşan bir repertuar ile gerçekleştirdiği konserde eşsiz melodileri adeta gökyüzüne yükseldi.

Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı'nın zirvesinde devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında gerçekleştirilen konserden sonra sanatçılarında katılımı ile Rotary'nin büyük mücadelesi ile nerdeyse yeryüzünden silinme noktasına getirilen POLİO (Çocuk Felci) ile mücadeleye de dikkat çekilerek, bütün katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha