Adıyaman'ın Kahta ilçesi Karşıyaka mahallesinde maddi imkansızlıklardan dolayı tek odalı evde, zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan 6 kişilik ailenin daha geniş ve rahat yaşamaları için mahalle muhtarı Abdulbaki Güzel kolları sıvadı.

-MAHALLE SAKİNLERİYLE EL ELE VEREN  MUHTAR, EVSİZ AİLEYE  EV YAPTI

Kısa sürede mahalle sakinlerinden ve esnaflardan destek alan Güzel, ailenin ihtiyacına cevap verecek  bir  ev  yapılması  için adeta seferber oldu.Bir  yandan inşaat  devam ederken diğer yandan gerekli  malzeme  temini  için yapılan çaba sonuç verdi ve çok kısa  bir sürede  evin inşaatı tamamlandı.

Muhtar Güzel, yaptığı açıklamasında, aileyi yakınen tanıdığını ve mağdur olduklarını kaydetti. Evin reisinin  günlük işlere giderek  çocuklarını geçindirmeye  çalıştığını ifade eden Güzel, "Kendi  imkanları ile  tek gözlü  oda dan bir  geniş eve  geçmeleri  imkansız. Benim görevim  sadece  muhtar  görevini  almak değil, ben  mahallemdeki  tüm  sorunlarla  ilgilenmek zorundayım. Bu düşünce ile  önce mahalle  sakinlerinden  sonra  esnaflardan  yardım talep ederek aileye  bir ev yaptık. Emeği  geçen herkesten Allah razı  olsun."dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha