Kahta ilçe merkezinde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve babası Bedir Metiner, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper,  Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya,  İstanbul’dan bazı işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Milletvekili Mehmet Metiner, tüm davetlilere teşekkür ederek, “Bugün Adıyamanlı bir hemşehriniz olarak İstanbul Milletvekili olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. İstedim ki rahmetli annem adına ve bugün aramızda bulunan babam Bedir Metiner adına burada bir eserimiz olsun. Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Her birimiz eğitime omuz vermek durumundayız. Bu memleket hepimizin. Her şeyi devletten beklersek bir sürü hizmet aksamış olur. Bu yüzden İstanbul’da durumu çok iyi olan ve burada imkânları el veren arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın her biri bir okul yaparsa devletimiz çok daha başka hizmetlere yoğunlaşmış olur. Bu vesile ile imkânı ve gücü olan sevgili hemşerilerimi birer okul yapmaya davet ediyorum. Cennet gibi bir vatanımız var. Türkiye’nin her yeri bir birinden değerli ama biz burada dünyaya geldik. Bu sokaklarda, bu caddelerde çocukluğumuz ve gençlik yıllarımız geçti. Dört yıl boyunca da Milletvekili olarak gece-gündüz demeden bu kente hizmet ettik. Ne mutlu bizlere ki içinde yaşadığımız bu şehre kendimizden bir katkı sunuyoruz. Ama bizi biz yapan halkımızdır. Bugün açılışını yapacağımız Anaokulunun Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.   
   
Eğitime yaptığı katkıdan dolayı Milletvekili Mehmet Metiner’e teşekkür eden Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, açılışı yapılacak Anaokulunun Kahta ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Anaokulları ilköğretim çağına gelmiş çocukları okul düzenine hazırlamak, yedi yaş altı çocukların bir arada olabildiği bakım, oyun ve eğitim yuvalarıdır. Bu okullar çocuklarımızın her yönden gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Çocuklarımız merhum Naze teyzemiz ve Bedir amcanın adını taşıyacak olan Anaokulunda kalem tutmayı, oyuncaklarını kullanmayı öğrenecek ve el becerilerini geliştireceklerdir. Kısacası çocuklarımız burada başarılı hayat yolculuğunun ilk adımını atmış olacaktır. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Metiner’in annesi ve babası adına yaptırdığı bu okulun Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı, eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’e bir adet plaket ile vefat eden Annesi Naze Metiner’in çerçeveli fotoğrafını verdi.
 
 Vali Kalkancı, Milletvekili Mehmet Metiner ve protokol üyeleri ile birlikte Naze-Bedir Metiner Anaokulunun açılış kurdelesini keserek, sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha