AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın memleketi olan Kahta ilçesinde AK Parti Kahta ilçe başkanlığının aylık toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını Türkiye’nin dünya gündemini belirleyen bir ülke konumuna geldiğini belirtti.

Aydın, şöyle devam etti:

"Eskiden cumhurbaşkanlarının Amerikan Cumhurbaşkanları ile acaba görüşebilir mi? diye hayıflanırdı. Dışarıda gündemi belirlenen bir ülkeydi. Şimdi gündem belirleyen bir ülke oldu. Türkiye kendine geldi. Emirleri Amerika'dan Avrupa'dan alan bir ülke olsaydı Türkiye iyiydi. Bu coğrafyada ayakları üzerinde durabilen, bütün Müslümanlara umut olan tek bir lider var, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. O’nun ülkesi de Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye ile ilgili kararlar artık Amerika’da alınmıyor. İşte bunu çekemiyorlar. Bunu hazmedemiyorlar. Terör örgütleri insanlara zarar veriyor. Gelin beraber yapalım yok diyorlar. Biz yapalım diyoruz ne işiniz var diyorlar. Kimse kusura bakmayın kendi göbeğimizi kendimiz kesebiliriz."

Aydın, daha sora doğduğu köy Arıkent ve köyündeki Türk ve Salkımbağı (Alut) köyünde ve Turan ailesine taziye ziyaretlerinde bulunduktan sonra Kahta’dan ayrıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha