25 yıl önce (1992) Erciyes Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler, mezuniyetlerinin 25. yılını Kayseri’de bir araya gelerek kutladılar.
Türkiye’nin farklı illerinde görev yapmakta olan 14 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.
Mezunlar, yıllar sonra aynı okulda bir araya gelip kucaklaşırken, eski anılar yad edildi, okul anıları paylaşıldı. Dostluk tohumlarının atıldığı okul koridorları yeniden neşeli sesleriyle yankılandı.
AVM’de kahvaltı ile başlayan etkinlik, Kayseri şehir turu ile devam etti. Tarihi mekânları gezen mezunlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yaşamını sürdüren ve bu anlamlı buluşmaya katılan mezunlardan Sedat Bayyiğit, iki yıla bir ömür sığdırdıklarını, aradan geçen 25 yılın değil, 100 yılın bile dostluk pekişmesine engel olamayacağını ifade etti.
Kayseri'de görev yapan Mecit Gezer ise, “Zamanın ne kadar göreceli bir kavram olduğunu söylerlerdi hep, anlamamıştım ne demek olduğunu. Şimdi anladım ki bazen 25 yıl kısa 2 yıl uzun olabiliyormuş. Sıcaklık, samimiyet, içtenlik zaman ile değil de duygular ile yoğrulurmuş. Araya mesafeler girse, hatta çok uzun diyebileceğimiz ömrümüzü törpüleyen bazen de cilalayan süreler bile etkileyemezmiş o samimi duyguları. Ve bir daha görüldü ki zaman bedenlere fikirlere hükmetse de duygulara hükmedemezmiş. Ve anladım ki dostluk yüreğe ekilen bir tohummuş ve ne zaman dosta ulaşsa tekrar filizlenirmiş. Hayatınızın zamana yenildiğini hissederseniz o tohuma ulaşabilecek bir dostunuza ulaşın.” şeklinde duygularını ifade etti.
Etkinlik, 25. yıl buluşmasının anlam ve önemini içeren bir mesajın ve tüm öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu kupa bardaklar ve Kayseri hatırası hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha