Yapılan olağan kongreden sonra  Kahta  Öğretmenevinde  düzenlenen  toplantıya  Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Özer, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, Mardin Kızıltepe  kanaat  önderlerinden Ömer  Donlayıcı, Cemiyet  üyelerinden Mardin üyesi Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  ve barış aktivisti Cemil Aydoğan, cemiyetin emektar üyeleri Sait Budak ve Mustafa Kavak ve gazeteciler katıldı.
İl dışında  olduğu için kongreye  katılamayan ve mesaj gönderen TBMM Başkanvekili  Ahmet  Aydın,  kongrenin hayırlı  olması  dileklerinde  bulunarak  Cemiyete  başarılar  diledi.
Kongre sonrasında bir basın açıklaması yapan Haci Bozkurt, kendilerine  başkanlık  sıfatını  tekrar  uygun gören tüm  üyelere  teşekkür  ederek  başladığı konuşmasında, günümüzde gazetecilerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.
Bozkurt, açıklamasında şunları kaydetti:

“Başta bölgemiz olmak üzere Türkiye’nin her yerindesadece  haber  yaptığından dolayı  sözlü  ve fiili  saldırıya  uğrayan gazetecilerin   sayısı  her gün artmaktadır.Tüm bu olumsuzluklara rağmen canını dişine takarak görevlerini en iyi şekilde yapıp toplumu aydınlatan meslektaşlarımız için hükümet bir  an önce gerekli  adımları  atmalıdır.  Gazetecilerin çalışma  şartları  düzeltilmeli, gazeteciye  uzanan  ellerin olmaması için gerekli yasal  düzenlemeleri  getirmelidir. Basın mensuplarının tam bağımsız olarak görevlerini yapma imkanına kavuşturulması  ortamı  sağlanmalıdır.’’
 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha