Dernek binasında gerçekleşen kongreden tekrar başkan seçilen Osman Dündar, yaptığı açılış konuşmasında, kendisine destek veren, bu görevi tekrar layık görerek veren dernek üyelerine teşekkür etti. 
Dündar, yaptığı konuşmada, dernek olarak; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerleri ile birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı yaratandan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik olarak kabul edip, bunlardan yararlanmayı hedefleyen, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek vizyonuyla hareket ettiklerini ifade etti. 
Derneğin kurulduğu günden bu yana Önder’le birlikte hareket ederek, hiçbir maddi menfaat gözetmeden, en sıkıntılı günlerde her türlü zorluğu göz önüne alarak tüm üyeleriyle birlikte samimiyetle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Dündar, KİMDER olarak istikamet üzere yürümek niyetiyle çıktıkları bu hayırlı yolda tek samimiyet olduğunu söyledi. 
Dündar, eskiden olduğu gibi şimdide milletin tek bir ferdi dahi din eğitimi almak istediği ve çocuğunu imam hatip okullarına göndermeyi arzu ettiği sürece İmam Hatip Okulları hizmetinin sunulmasının takipçisi olacaklarını belirtti. 

Olağan kongre sonucunda yeni yönetim; Osman Dündar Başkanlığında, Lütfü Başli (Başkan Yardımcısı), M. Tevfik Sivil (Başkan Yardımcısı), Hicri Uluçay (Başkan Yardımcısı), Mustafa Çiçek (Başkan Yardımcısı), Mahmut Çelebi (Sekreter) ve Abdullah Ertük (Muhasip)’ten oluşturuldu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha