“Kâhta Meslek Yüksekokulu Tarımsal Araştırma Laboratuarı Alt Yapı Güçlendirme Projesi” kapsamında Kahta MYO bünyesinde oluşturulan Tarımsal Araştırma Laboratuarı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün yanı sıra Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Dr. Bülent Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, öğretim elemanları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesi Kâhta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel bir brifing vererek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve diğer tören katılımcılarını bilgilendirdi.
Doç. Dr. Tel, brifinginde oluşturulan laboratuarın Tarım Bakanlığı tarafından akredite edildiğini, yapılan analizlerin ulusal ve uluslar arası geçerliliği olan metotlarla gerçekleştiğini belirterek şunları ifade etti: “Laboratuarımızda toprak analizi, sulama suyu analizleri, bitki yaprak, sap, meyve vb analizleri yapmanın yanında, sahip olduğumuz doktoralı uzman elemanlarımız ile elde edilen sonuçlar üzerinde yorumlamalar da yapmaktayız. Ayrıca bize gelen toprak örneklerinin analiz sonuçlarını saklama ve oluşturduğumuz veri tabanına kaydedip yıllara göre izleme imkânına da sahibiz. Proje yürütücümüz Yrd. Doç. Dr. Gökhan Büyük bu laboratuarın oluşturulmasında büyük emek harcamıştır. Proje bütçesi 125 000  TL iken Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü bu bütçeyi şimdiden ikiye katlayarak 250.000 TL katkıda bulunmuş, bunların üzerine 85.000 TL ek bütçemizi de kabul ederek projemizi ne kadar önemsediğini göstermiştir. Sayın Rektörümüze bu ilgisi ve taltifinden dolayı, Sayın Büyük’e ise özverili çalışmalarından dolayı Yüksekokulumuz adına çok teşekkür ederim.”
Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Gönüllü Kâhta ilçesinde tarımla ilgili ihtiyaç duyulan gerek toprak analizleri gerekse sulama suyu ve diğer analizlerin oluşturulan laboratuarda yapılması temennisinde bulunarak beraberindekilerle birlikte kurdeleyi kesti ve laboratuarın hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kurdele kesiminden sonra laboratuarı gezen Gönüllü ve beraberindekiler burada bulunan cihazların teknik ve işlevsel özellikleri ve ilgili yetkililerden bilgi aldılar.
Editör: Adıyaman Haber