Kahta Öğretmenevinde düzenlenen programa Kaymakam Saadettin Doğan ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Toplantıda öğretmenlere seslenen Kaymakam Doğan, öğretmenlik mesleğini icra eden öğretmenlerin, Türkiye'nin ve Kahta İlçesinin gelişmesinde ve gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşılmasındaki kıymetli emeklerinin vazgeçilmez ve unutulmaz olduğunu ifade etti.

Meslekte kıdem ve deneyim sahibi olan öğretmenlerin tecrübelerini önemsemek gerektiğini vurgulayan Kaymakam Doğan, şöyle devam etti:

"Tecrübe dediğimiz şey maalesef günümüzde pek kıymeti olmamakla beraber ama çok değerlidir. Çünkü insanlar bir hayat boyunca elde etmiş oldukları deneyimlerini, yaşantıları sunuyorlar, aktarıyorlar. Tecrübeleri elde etmenin 2 yöntemi bulunuyor. Birincisi kişinin bizzat kendisinin yaşayarak öğrenmesidir. Bu uzun ve meşakkatli bir yöntemdir. İkincisi ise tecrübe edenden bu deneyimleri edinmektir. Bence en akıllıca olan da bu yöntemdir. Dolayısıyla bizler de kıdemli olan meslektaşlarımızın deneyimlerine kulaklarımızı açmalıyız."

Kaymakam Doğan, idarecilik mesleğinde olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de öğretmenlerin, kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini belirterek, "Ben idarecilik mesleğinde olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de idol alınıp tamamen takip edilmesinin uygun olduğuna inanmıyorum. Herkesin kendisine göre bir tarzı vardır. Öyle olması da gerekir. Ancak bu tarzı ortaya çıkartırken mevcut tecrübelerden istifade etmek daha kestirme daha kolay yoldan en ideale ulaşmak açısından daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Atanan öğretmenlerimizin bir kısmı hala üniversitede okuduklarını zannediyorlar. Bu havadan da bir an önce kurtulmalıyız arkadaşlar. Artık üniversitedeki öğrencilik hayatımızdan çıkmış bizlerden onları hayata hazırlamamızı bekleyen insanların öğretmenleriyiz. Ayrıca öğretmenler odasındaki huzurun tesisinde okulun güçlü bir şekilde yönetimine kadar pek çok konuda kıdemli meslektaşlarımızın tavsiye ve telkinlerinin önemli olacağı ifade etmek istediğim bir başka husus. Tekrardan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha