İşadamı Musa Yıldırım başkanlığında kurulan Kahtaspor yönetimi ilk iş olarak ilçedeki tüm futbol takımlarını bir çatı altında birleştirdi. İlçede amatör liglerde oynayan Kahtaspor 1978, Kahta İdman Yurdu ve Kahta Dirilişspor takımları Kahtaspor çatısı altında birleşerek güçlü bir ekip kuruldu. Kahtaspor Yönetim Kurulu Başkanı Musa Yıldırım, yapılan hedef birliğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

“ Yeni oluşturulan güç birliği ile kuruluş misyonuna uygun olarak maddi kaynakları etkin bir şekilde kullanıp kısa, orta ve uzun vadeli projeleri hayata geçireceğiz. Üç büyük kulübümüz yeni kurulan yönetimimiz tarafından güç birleşimi yapılarak, Kahta futbolunu yeniden dizayn edeceğiz. Maddi ve manevi anlamda büyük bir kulüp olma yolundaki mücadelemizi devam edecek.”

Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, Kahta’da yeni oluşturulan futboldaki güç birliğinin önemine dikkat çekerek yöne yönetime ve tüm futbol severlere başarılar diledi.  Kaymakam Kaya, “Güçlerin birleştirilmesi ile tüm Kahta’nın çok kıymetli değerlerinin, sanayicilerinin, iş inşaları, eğitimcilerin, esnafların, belediyenin ve kaymakamlığın, her üç kulübün yöneticilerinin, bir araya gelip istişarede bulunmaları ve ortak bir amaç doğrultusunda yönlendirilmesi amacıyla yanımıza gelindi. Biz de ileriye doğru güçlü adımlarla yürümek için birleştirici gücümüzle aynı zamanda Kahta’nın dinamiklerini de tek güç altında toplayıp resmi kurumlarla birlikte bir atmosfer yaratılması düşüncesini çok olumlu karşılıyoruz. Bütün Kahta’nın yelpazesi burada. Yönetime destek olacağız. İnşallah özlenen bir takım ortaya çıkar.” dedi.
Kahtaspor yönetim kurulu şöyle oluştu: Musa Yıldırım, Müslüm Toprak, F.Rüştü Zorlu Turanlı, Haci Bozkurt, Tahsin Çatan, Veysel Yelboğa, Fikret Şan, Hasan Yeni, Mustafa Han, H.Mehmet Çetinkaya, İrfan Çetinkaya, Kerem Gül , Kadir Gültekin, Yalçın Ege,Zeki Yeni, İsmail Çelik, Mustafa Çiçek, Nevzat Güzel, Lütfi Başlı, Hamza Parlak, Murat Aktaş ve M.Ali Çetin

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha