15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümü nedeniyle Kahta ilçesinde düzenlenen etkinliklere katılan vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hafta nedeniyle Kahta Belediyesi ve Kahta Kaymakamlığı ortak bir organizasyon düzenledi. Organizasyon kapsamında şehitler için mevlit okutuldu. Kahta ilçesinde değişik tarihlerde şehit olan 17 şehit anısına kaymakamlık bahçesine ağaç dikildi.

Şehit aileleri için yemek programı düzenlendi. Şehit aileleri ve şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Darbe gecesi çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi.

Dün gece ise Milli birlik yürüyüşü düzenlendi. İlçe merkezindeki TEDAŞ kavşağında toplanan binlerce kişi sloganlar atarak M.Kemal Caddesinden Hükümet konağına kadar yürüdü. Miting alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programa ilçe protokolü ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Mitingde konuşan Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın ve  M.Fatih Toprak, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve diğer konuşmacılar birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Program sabah namazına kadar devam etti. Kur'an-ı Kerim Tilaveti, şiir dinletisi, mahalli sanatçıların konseri sunuldu. Camilerde salalar okundu, şehitler için dualar edildi. Sabah ezanının okunmasından sonra mitinge katılanlar topluca sabah namazını kıldı. Sabah namazından sonra yapılan çorba ikramı ile program sona erdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha