Bir grup askerin darbe girişimi Kahta Halkını sokaklara döktü.

Darbe teşebbüsünün ardından AK Parti Kahta Teşkilatı ve Kahta Belediyesi sosyal medya aracılığı ve Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlar parti binasında toplanmaya çağırdı.

Vatandaşlar AK Parti ilçe binası önünde toplanarak darbeye karşı sloganlar atıp, tepki gösterdi. Parti binası önüne sığmayan vatandaşlar Mustafa Kemal Caddesine taştı.

Kahtalı çok sayıdaki vatandaş ise araçları ile şehir turu yaparak korna çalıp darbecilere tepkisini dile getirdi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ve Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak kalabalığa hitap ederek, darbe girişimine tepki gösterip, vatandaşları sokağa çıkmaya davet etti.

Bunun üzerine çoğalan kalabalık sabah saatlerine kadar dağılmayarak, darbecileri protesto ederek, birlik ve beraberlik örneği gösterdi.

Ara sıra tekbir sesleriyle darbe girişimcilerine tepki gösteren Kahtalılar sabah saatlerinde darbecilerin tutuklanmasına kadar dağılmayıp darbeye karşı tavır sergiledi.
Parti Binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, “ Bunlar askerin içinden küçük bir grup.Kendini bilmeyen şerefsiz bir grup darbe girişiminde bulunmuştur. Bu da kontrol altına alınmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkacağız. Görevimizin başındayız” dedi.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “ Ben görevimin başındayım. Darbe girişiminin karşısındayız. Kahta Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Bölük Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olarak birlikte kriz masasındayız. Bu ülke darbecilere taviz vermeyecektir” diye tavrını belirledi.
Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise “ Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda meydanlarda toplandık. Bu asker ve bu polis bizimdir. İçlerinden birkaç hain çıkabilir. Demokrasi kazanacaktır. Darbecilere fırsat vermeyeceğiz. Sabaha kadar burada bekleyeceğiz” diye tepkisini dile getirdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber