Kahta İlçesinde Atatürk İlkokulu yanındaki Kahtalı Miçe Parkının levhası yenilenince, parkta Kahtalı Miçe’nin adının kaldırıldığı dedikoduları son buldu.

Kahtalı Miçe Parkı bu yıl Belediye Başkanı  Abdurrahman Toprak’ın talimatı ile yeniden düzenlendi. Fakat silinen levhası gözden kaçıp değiştirilmedi. Levhaları silinmiş durumda gören bazı vatandaşlar Kahtalı Miçe’nin adının Parktan kaldırıldığı dedikoduları yaymışlardı. Başkan Toprak’ın talimatı ile  parkın levhası yeniden yazılıp parka asılınca dedikodular son buldu.
Sanatçı Kahtalı Miçe ismini taşıyan levhanın silindiğini görünce üzüldüğünü dile getirerek şöyle konuştu,

“Bana dediler ki Babo senin adını parktan kaldırmışlar. Şahsen çok üzüldüm. Çünkü ben hiç kimseye adımı, şanımı bir yerlere koyun demedim. Kendileri adımı koymuşlardı, kendileri de kaldırabilirler dedim. Meğer ki dedikoduymuş. İsmim zamanla doğa şartları gereği silinmiş. Sağ olsunlar levhayı değiştirip yeniden asmışlar. Güzel olmuş. Teşekkür ediyorum”
Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise “Biz sanata ve sanatçıya değer veriyoruz. Kahtalı Miçe İlçemizin adını Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmıştır. Adını parktan kaldırmadık. Levhası  eskimişti. Yeniden yazarak parka astık. Adının parktan kaldırıldığı dedikodudur.” dedi.
Kahtalı Miçe ise parka ismini taşıyan levhanın asılmasından sonra parka giderek, levhanın önünde poz verip fotoğraf çektirdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber