Kahta İlçesinde bir araya gelen gençler Halep ve bütün dünya insanlarının barış içerisinde yaşamalarını dileyerek semaya barış balonları uçurttu.

Karşıyaka Mahallesi  Mustafa Kemal Caddesi üzerinde toplanan bir grup genç, yeni yılda daha güçlü bir Türkiye ve Halep çocuklarının savaş ortamından kurtarılması için dilek tutup gökyüzüne dilek balonları uçurttu.
15 yaşındaki Ahmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ’’Biz ülkemizde yılbaşını huzurlu ve güzel bir şekilde geçiriyoruz. Fakat Halepli kardeşlerimiz bunu kutlayamıyor. Yeni yılın onlara barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.’’diye  konuştu.
17 yaşındaki Muhammed Can ise gökyüzüne uçurttuğu balonu için daha güçlü bir Türkiye diledi.

Can. “Türkiye’nin gücünün daha çok olmasını diliyorum. Yeni yılda Türkiye’nin terörden uzak ve huzurlu bir Türkiye olmasını diliyorum.  Her zaman genç nesil olarak devletin yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Gençler dilek tutarak ellerindeki dilek balonlarının adını barış balonları koyarak, hep birlikte balonları yakarak ülkeleri ve tüm dünya için savaşsız bir yaşam dileyip, semaya balonlarını salıverdiler.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber