Türkiye'nin 81 ilindeki gençlik merkezlerine üye olan gençler arasında düzenlenen Kültür Sanat Yarışmaları'nın Ankara'da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı,  İç Anadolu Bölgesi finallerini  Bakanlığın konferans salonunda 'Sahne sırası sende' sloganıyla düzenlenen Türk müziği yarışmaya  Kahta  Gençlik Merkezi  genç gönüllü üyesi Mahir Aslan,  Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre  Topoğlu’nun  özel davetlisi  katıldı.
Mahir  Aslan’ın  Bağlama  gösterisi ile  ve  diğer  sanatçıların bir birinden  güzel çalışmaları ile   oluşan atmosferden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Uğruna çalıştığımız tablo tam olarak budur. Bizler gençlerimizin bugün olduğu gibi her zaman bir araya gelip dostça ve kardeşçe aynı sahneyi paylaşmalarını istiyoruz. Yaşamları boyunca sevgiyle çalışmalarını ve eserlerini ortaya koyarken de kaliteye, daha güzele ulaşma yönünde gayret göstermelerini arzu ediyoruz. Bu kapsamda çalışılan ortaya konulan bu tablo iyi bir yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.
Kasapoğlu, konuşmasının ardından gençlere sürpriz yaparak sahnede türkü söyledi. Bakan Kasapoğlu, "Gönül Dağı" ile "Bahçe duvarından aştım" türkülerini seslendirdi. Gençler de, Bakan Kasapoğlu'nun söylediği türkülere eşlik etti.
Mahir Aslan, konu ile alakalı şu  açıklamayı  yaptı.’’ İç Anadolu Bölgesi finallerinin  yarıştığı bir  etkinliğe  özel davet  ile  Adıyaman adına  katılmam  onur  verici bir  duygu. Adıyaman’ımızı   ve  gençleri  en güzel şekilde  temsil  ettiğime  inanıyorum. Başta yarışmaya  davet eden  Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre  Topoğlu’na, bana  her  türlü desteği  sağlayan Gençlik  Spor  ve  Gençlik Merkezi Müdürlerine teşekkür  ediyorum.’’

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha