Kadının başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını kanıtlamak için davul çalmayı kafasına koyan Kahta Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Emine Tulderi, başlangıçta ailesine durumu anlattığında büyük tepki aldı. Ama yılmadı. Genç kadın önce ailesini ikna etti. Sonra kafasına koyduğu davul çalmayı öğrenmeye başladı. Kısa sürede davulu ustalıkla çalmayı öğrenip öğrencilerine davul eşliğinde folklor dersleri vermeye başladı.

Kahta’da erkeklerin bile ayıp sayarak cesaret edemediği davul çalmayı kafasına koya genç kadın, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını da ispatlamış oldu.

Tuldere, "Ben bir kadınım, ben bir anneyim. Kadın olduğum için erkeklerden bir eksiğim yok. Erkeklerin yaptığı her işi yapabilirim. Buradaki kadınların çoğu benim gibi düşünüyor fakat aile baskısından dolayı düşündüklerini yapma imkanı bulamıyorlar. Ben de ilk başta aileme davul çalacağımı söyleyince büyük tepki aldım. Ama yılmadan mücadele ederek, ailemi ikna ettim. Şimdi davul çalıp folklor kursu veriyorum. Çok mutluyum” dedi.

 Genç kadın, “Ben bir anneyim, ben bir kadınım ama bir erkeğin işini de yapabilirim. Davul çalarak eğitime destek oluyorum ve bu arada da kadınların neler yapabileceğini ispatlamak için bu işe giriştim. Bu konuda bana destek olan aileme, Milli Eğitim yetkililerine, Halk Eğitim Müdürüne ve İlçe kaymakamına sonsuz teşekkür ve saygılarımı iletiyorum” Diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha