Kahta ilçesi Girne Mahallesinde bulunan Şehit Mehmet Özbek İlkokulunda eğitim gören Türkiye ve Suriye vatandaşı öğrenciler anlamlı bir etkinliğe imza attılar. 

Okulların açılmasıyla gelen heyecan ve mutluluğu yaşayan öğrenciler aralarında Suriye vatandaşı öğrencilerle beraber eğitim görüyorlar.

 Suriye vatandaşı öğrencilerin Türkiye’de eğitim gördüklerini ve mutlu olduklarını fakat Suriye’deki öğrencilerin bu mutluluğu yaşayamadıklarını ifade eden öğrencilerin üzüldükleri gören okul yönetimi bir ilke imza attı. 

Okul bahçesinde toplanan Türk ve Suriyeli öğrenciler, birlikte eğitim gördükleri arkadaşlarıyla okul bahçesinde toplantı. Suriye’de ki öğrencilere kitap, kalem ve mektup göndermenin değişik bir yolunu seçtiler. 

İçinde helyum gazı olan çizgi film karakterlerinin olduğu balonlara kitap, kalem ve yazdıkları mektubu yapıştırarak Suriye’deki öğrencilere uçurarak gönderdiler. 

Suriyeli öğrenci Fatıma Nur Ata, yaptığı açıklamada okulların açılmasıyla bugün çok mutlu olduklarını, Türkiye’yi çok sevdiğini ve buradaki insanların çok yardımsever olduğunu ve burayı hiç unutmayacağını söyledi. 

Yazdığı mektubu okuyan Suriye vatandaşı öğrenci Huseyin Osman, şunları kaydetti: 
‘’Sevgili kardeşlerim. Biz ülkemizi yaşanan savaştan dolayı tek ederek Türkiye’ye yaşayan kardeşleriniziz. Bizler birkaç yıldan beri Türkiye’de yaşıyor ve eğitim görüyoruz. Burada okula başladık ve mutluyuz. Fakat sizlerin bu mutluluğu yaşayamadığınızı düşünüyor ve üzülüyoruz. Sizi unutmadığımızı belirtmek için kalem, kitap ve mektup gönderiyoruz. Sizin için Allah’a dua ediyoruz’’ 

Okul Müdürü Mehmet Reşat Şahin ise ‘’Bu etkinliği düzenlemelerin ek amaçlarının Suriye’deki akrabaları olan burada eğitim gören öğrencilerimize moral vermekti. Onlar mutlu oldu bizde mutlu olduk.’’ dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha