Kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen zincirleme kaza akşam saatlerinde Adıyaman-Kahta- Siverek-Diyarbakır Karayolunun Kahta çıkışındaki Hastane kavşağında meydana geldi.

İddiaya göre, Kahta istikametinden Siverek-Diyarbakır istikametine gitmekte olan 29 yaşındaki Abdurrahman Çalış’ın kullandığı 02 LT 577 plakalı minibüs ile Hastane Caddesinde seyreden 30 yaşındaki Hayriye Erdoğan’ın kullandığı 06 EJ 592 plakalı otomobil kırmızı ışık ihlali sonucu hastane kavşağında çarpıştı.

Suratlı çarpışmada kazaya karışan otomobil, yolun sağındaki 39 yaşındaki Nurettin Dişbudak’ın kullandığı 02 SA 577 plakalı başka bir minibüse çarptı. Şiddetli çarpışmanın çıkardığı ses çevrede panik yarattı.
Kazada minibüs sürücüleri Abdurrahman Çalış ve Nurettin Dişbudak, otomobil sürücüsü Hayriye Erdoğan ile minibüste bulunan 6 yaşındaki Yunus Dişbudak yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.
Her iki minibüs sürücüsü ayakta tedavi edilip taburcu olurken, otomobil sürücüsü Hayriye Erdoğan ve Yunus Dişbudak’ın tedavileri devam ediyor.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Kazadan sonra bir süre tek şeritten verilen ulaşım, yoldaki araçların çekicilerle taşınmasından sonra normal seyrine döndü.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
PHA

 

Editör: Adıyaman Haber