Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), TEOG sınavına dönük öğrencilere okul tercihleri sırasında profesyonel destek sağlamak amacıyla, 6 ayrı noktada tercih bürosu açtı.

TEOG tercihlerinde öğrencilere profesyonel bir destek sağlamak amacıyla Kahta  Rehberlik ve Araştırma Merkezi öncülüğündeki tercih büroları 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında öğrenci ve velilere danışmanlık yapacak. 
‘İyi bir lise iyi bir üniversitenin de anahtarıdır. Tercih ettiğin okul geleceğindir’ sloganıyla hareket eden Kahta Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), bu yıl TEOG tercihlerinde herhangi sıkıntı yaşanmaması için rehberlik öğretmenlerinin işbirliğiyle tercih büroları oluşturdu. 
Tercih büroları, Kubilay Ortaokulu, TPAO Atatürk Ortaokulu, Ş.Medet Mat Ortaokulu,Kahta İmam Ortaokulu Gazi Ortaokulu ve Girne Ortaokulu’nda hizmet verecek. 
Kahta RAM Müdürü Murat Ardıç, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 
“Öğrenci velilerimiz tercihlerini yaparken özellikle il ve ilçe dışında olan okulların yurt ve barınma imkânlarını iyi araştırmaları gerekmekte ve öğrencilerimizle görüş birliği içinde tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin duygu durumlarındaki değişmeleri anne ve babalarımız iyi gözlemlemeli, çocuğun ailesinden ayrıldığında yaşayabileceği sıkıntılarla baş edip edemeyeceğini göz önüne alarak tercih yapmaları gerekmektedir. Çocuklarımız il dışındaki okulları tercih edip yerleştikten sonra tekrar kendi memleketlerine nakil yoluyla gelmeye çalışıyorlar. Bu durumda olan öğrencilerimiz okullarına alışmakta güçlük çekmektedir. Nakil başvurusu yapılan okul kontenjanlarının doluluğu nedeniyle nakillerinde sıkıntılar yaşanabilmektedir.” 
Kahta RAM yetkilileri, tercih sürecinde veli ve öğrencilerin dikkat etmeleri gereken noktaları ise şöyle açıkladılar:

8. sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir. Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaklardır. Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.  Tercih işlemleri, https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Tercihlerin elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır. Tercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber