İlçeye atandıktan sonra düğünlerde aşırı derecede silah patlatıldığını gören Kaymakam Kaya, katıldığı  her toplantıda düğünlerde silah sıkılmamasını söyleyerek, silah sıkmanın erkeklik olmadığını dile getirdi.

Ancak düğünlerde silah sesleri susmadı. Bu kez Kaymakam Kaya’nın tepkisi şöyle olmuştu, “Neymiş, silah sıkmak erkeklikmiş. Ben erkek değilim ve silah sıkmıyorum, bu ne rezillik ya. Burada görev yaptığım süre zarfında buna müsaade etmeyeceğim. Kulluk kuvvetlerine gerekli emri ve talimatı vermişim. Silah sıkan, sıktıran, buna göz yumanlar düğün salonu sahipleri, kim   olursa olsun hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Uymayan işletmeleri gerekirse kapatacağız” şeklinde tepki göstermişti.

Düğünlerde silah sıkmaya son vermeyi hedefleyen Kaymakam Kaya, düğün salonu sahiplerini ve mahalle muhtarları ile toplantılar düzenleyerek, düğünlerde sorumluluk ve önlem almalarını istedi. 

Olağanüstü hal ve ilgili kanunun maddelerini de hatırlatan Kaya, yıllardır bir çok insanın ölümüne ve bazılarının da sakatlanmasına neden olan magandaya son vermeyi başardı.

İlçede her düğünde savaş alanına dönen düğünlerde silah sıkmanın yasaklanması ile yaşanan maganda kurşunu korkusu sona erdi.

Düğünlere giden davetliler keyiflerinde eğlenmenin tadını çıkarmaya başladı.

Daha önce maganda korkusu ile annelerinin yanından ayrılmayan çocuklara gün doğdu.

Sahneye koşan çocuklar müziklerin sustuğu geç saatlere kadar oynamanın tadını çıkarıyor.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha