Hastanenin giriş bölümünde bulunan alanda düzenlenen etkinlikte, hastalara solunum egzersizi hakkında bilgilendirme yapılarak, broşürler dağıtıldı. 
Baştabip Yardımcısı Dt. Betül Sertel, kurulan stantta Pulmoner Rehabilitasyon ile ilgili hasta ve hasta yakınlarınaönemli bilgiler aktardı.
Obstrüktif akciğer hastalığının Türkiye’de önemli bir sorun olduğunu ve özellikle 40 yaşın üzerindeki insanlarda daha sık görüldüğünü söyleyen Baştabip Yardımcısı Dt. Betül Sertel, “Pulmoner rehabilitasyon haftası etkinlikleri kapsamında sağlık personelimizin ve toplumumuzun bilgilendirilmeleri, farkındalıklarının artırılması ve güncel gelişmelerin paylaşılmasını amaçlıyoruz. Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen pulmoner rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür. Bundan dolayı bacak hareketleri, kol hareketleri ve nefes hareketleri yapmamız ve bunu bir hayat şekli haline getirmemiz gerekir. Günde en az 15 dakika kendi tempomuzda mutlaka yürüyüş yapmak çok önemlidir.” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha