Standın açılışına, Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dt. Ferit Ünal, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İlhan Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin İnal ve Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü Özlem Halvacı katıldı. 
Organ Bağış Birim Sorumlusu Sos. Hiz. Uzm. Sırrı Şahin, vatandaşlara organ bağışının önemini anlattı. Standın açılması ile birlikte ilk olarak sağlık çalışanları organ bağışında bulundu.

Kampanyaya katılan kişiler, kendilerine verilen organ bağış belgesi kartında bağışlamak istedikleri organları işaretliyor. 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, insanları organ bağışına davet ederek, Ülkemizde Organ nakli bekleyen hastalara her yıl 7 ile 8 bin arasında hasta eklenmektedir. Ancak biz ülkemizde bu hastalardan sadece 4 bin ile 5 bin arasında kişiye nakil yapabiliyoruz. Yarınlara bırakacağımız en güzel miras organlarımızdır. dedi.
Hastane girişinde kurulan stant 3-9 kasım tarihleri arasında organ bağışında bulunacak vatandaşlara hizmet vereceği belirtildi.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber