Finallerinin ve  ödül töreninin gerçekleştirildiği  Kültür Sitesi  konferans  salonunda  konuşan Proje Koordinatörü Merve Aygün, erken  yaşlarda yabancı dil eğitiminin çocukların zihinsel ve duyusal üstünlükleri ve esnekliklerinden dolayı çok daha etkin sonuçlar verdiğini, bu projeyi  hayata  geçirerek   yabancı dil eğitimindeki istenilen seviyeyi erken yaşlarda yakalayabilmek olduğunu  dile getirerek, ‘’Dil öğreniminin önemi bilincinden hareketle yabancı dili sevdirebilmek ve var olan korku, kaygıyı giderebilmek ve Çocuklara , insanlarla daha kolay iletişim kurma olanağı sağlamak, Yabancı dil olgusunun, çocuğun zihnini diğer kültürlere açmasına, diğer ülkelerdeki insanları anlamasına ve değerlendirmesine yardımcı olmak adına projeyi uygulamaya koyduk.’’dedi.


Aygün,  projenin üç   basamaktan oluştuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"İlk basamak İngilizce Hikaye Okuma Yarışması kapsamında  5.6.7 ve 9. Sınıflarda Yaklaşık 5 bin  öğrenci, komisyon tarafından belirlenen hikaye setlerini okutularak, kendi okulları bünyesinde ön eleme sınavına tabi tutulduktan sonra  başarılı olan beş yüz  öğrencimiz final sınavına girmiştir. İkinci basamak 5.6. ve 7. Sınıflar Topluluk Önünde İngilizce Konuşma Yarışmasıdır. Öğrenciler belirlenmiş konu başlıklarına belirli dakika aralığında monolog şeklinde kendilerini ifade etmişler ve kendilerine yöneltilen sorulara doğaçlama cevaplar vermişlerdir. Üçüncü basamak  ise  İngilizce Şarkı ve Skeç Yarışmasıdır. Okullar seçtikleri İngilizce şarkı ve skeçlere hazırlanmış ve Ön Eleme yarışmasına katılarak  finale hak kazanan 6 şarkı ve 3 skeç bugün  burada  yarıştılar ve bu yılın birincileri  belirlendi"
Şarkı yarışmasında birinciliği  TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Mustafa Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,üçüncülüğü ise Çözüm Temel Lisesi aldı.

KÖYDE İNGİLİZCE ÖĞRENİP ŞEHİRDE İNGİLİZCE SKEÇ YARIŞMASINA KATILDILAR

Kültür Merkezindeki şarkı ve skeç yarışmasına Salkımbağı Köyü öğrencileri damgasını vurdu. Köyde öğrendikleri İngilizce ile skeçte  konuşan öğrenciler salondakilerin takdirini kazandı.

Skeç  Yarışması birincileri aynı tam puanı alan Kahta Anadolu Lisesi ve Mustafa Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olurken ikinciliği  ise Salkımbağı Ortaokulu elde etti.

Program  başarılı olan öğrencilere  hediyelerin verilmesi ve hatıra  fotoğrafı çektirmeleri  ile  son buldu.

Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Selahattin Öztürk ve İsmail Öner, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha