İlçenin Yavuz Selim Mahallesindeki Yavuz Selim İlkokulunda öğrenim gören 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin mahallenin dışında yapılan bir okul binasında eğitim öğretim göreceğini öğrenen veliler duruma sert tepki gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilçe kaymakamının ilkokul öğrencilerinin yaşlarını ve okulun mahalleye uzaklık durumunu göz önünde bulundurmalarını isteyen veliler bu kararın iptal edilmesi için bütün yasal yolları deneyeceklerini söyledi.

-ÇOCUKLARININ CAN GÜVENLİĞİNİN OLMAMASI NEDENİYLE GÖNDERMEYECEKLER

Yeni binaya evleri 1 kilometreden fazla mesafede olduğunu dile getiren bazı veliler maddiyat nedeniyle çocuklarını  servisle okula gönderme imkanları olmadığını, yaya olarak da çocuklarının can güvenliğinin olmaması nedeniyle okula göndermeyeceklerini belirtti.

Öğrenci velilerinden Mustafa Yumak, "Çocuklarım Yavuz Selim İlkokulunda okuyor. Oklumuzun orta okula çevrileceği ve öğrencilerimizin mahalle dışında yapılan okula devam edeceklerini öğrendim. Yeni bina bize uzak. Servis parası  ödeme imkanım yok. Yaya olarak da gönderemem. Çünkü okul ile ev arasında hastane ve emniyet var. Trafik çok yoğun, çocuklarımın can güvenliği yok. 2 gündür çocuklarımı okula göndermiyorum” ifadelerini kullandı.

Velilerden Mehmet İnce ise, "Ben de çocuklarımı okula göndermiyorum. Bunun yasal olmadığını biliyorum ama çocuğumun can güvenliği daha önemlidir."dedi.

Velilerden Aydın Yıldız, “ Zamansız ve uygun olmayan bir karar. Çocuğumun can güvenliği olmadığı o binaya göndermiyorum."şeklinde konuştu.

-MUHTAR TÜRK: "VELİLERİ İKNA ETMEM İMKANSIZ OLDU" 

Yavuz Sultan Selim Mahalle Muhtarı Nedim Türk ise  786 öğrenci velisinin gece-gündüz okul yerinin değişmemesi için bana baskı yaptıklarını söyledi.

Ne yapacağımı bilemediğini vurgulayan Türk,şöyle konuştu:

"Başvurduğum tüm ilgili makamlar karardan vaz geçmeyeceklerini söylerken veliler çocuklarını okula göndermemek için toplu hareket edeceklerini söylüyor. Evi yeni binaya uzak olan aileler var. Bu ailelerin çocuklarının servis ile gitmeleri lazım. Servis tutamayanların yaya gitmesi gerekiyor. Yaya ise hem uzak hem de güvenli değil. Çünkü arada bulunan hastane ve emniyet müdürlüğü şehrin en kalabalık mevkiidir. 6 yaşındaki bir çocuk buradan geçip okula gidemez. Can güvenliği söz konusu olunca ben hiçbir şey diyemem. Velileri ikna etmem imkansız oldu."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha