Kahta'da 200 gramı 70 kuruş olan pide ekmek 90 kuruş, 250 gram olan somun ekmek ise 1 liradan satılmaya başlanmıştı. Muhtarlar Derneği'nde bir araya gelen 18 mahalle muhtarı, düzenledikleri basın toplantısında yeni zam ile dar gelirli ailelerin sıkıntıya düşeceğini dile getirdi.

Mahalle muhtarları adına konuşan Kahta Muhtarlar Derneği Başkanı M.Sait Çetinkaya, "Fırıncıların bu yüksek zammını kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımla konuyu istişare ettik. Yüzde 30 zam çok yüksek. Bu zammı en az yarıya indirmelerini bekliyoruz. Fakir, fukara sıcak ekmeğe hasret bırakmaya kimsenin hakkı yok. Öte yandan fırınlarımız hiç hijyen değil. Bazı fırınlarımızda fırıncılık ve hijyen konusunda hiç eğitilmemiş çocuk yaşta elemanlar çalıştırılıyor" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yasaklamasına rağmen fırıncıların ekmekleri hala gazete kağıtlarına sardığını anımsatan Çetinkaya, "Gazetedeki zehirden hiçbir farkı olmayan matbaa mürekkebi ekmeğe bulaşıyor. O zehirli ekmeği çocuklarımızla birlikte yiyoruz. Ekmek zammının yeniden düzenlenmesi ve fırınlarımızın yetkili makamlar tarafından denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Muhtarlar açıklamasında, fırıncıların tepkilerine kulak asmaması durumunda, belediyenin halk ekmek fabrikasını yeniden devreye koymasını ve fakir fukaraya ucuz ekmek çıkarmasını istedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha