İlçedeki 25 kamu kurum ve kuruluşlarında görevli toplam 50 kursiyerin katıldığı İşaret Dili Eğitimi Eğitici Ayşegül Yıldırım'n eğiticiliğinde gerçekleştirildi.
Engelli vatandaşların yoğun olarak irtibat halinde bulunduğu kurumların öncelikli olarak dahil edildiği işaret dili eğitimi 15 iş günü devam etti.
Kamu kurum ve kuruluşları ve personelin ilgi gösterdiği eğitimlere öğrenilen konuların pekiştirilmesi amacıyla engelli vatandaşların katılımı da sağlandı.
Temel iletişim teknikleri ve sık kullanılan sözcüklerin öğrenildiği kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceği açıklandı.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlçede yaklaşık 60 işitme engelli birey bulunduğunu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ‘İşaret Dili Eğitimi’ verilmesi suretiyle, işitme engelli vatandaşların sosyal ve kurumsal alanda yaşadığı iletişim sorununun azaltılması, toplumda farkındalık oluşturulması, resmi kurum ve kuruluşlarda işaret dilini bilen ve yetkin kullanan personel bulunmasının sağlanması ve toplumda işaret dilini kullanan insan sayısının arttırılmasının amaçlandı" dedi.
Kamu kurumlarının hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik projelerin ilçede bundan böyle de uygulanacağını belirten Kaymakam Kaya, eğitici ve katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha