Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2. dönem “Erdemli ve Başarılı Birey Projesi” kapsamında  adımlar atılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, yaptığı açıklamada, projenin her bir adımının elmas değerinde çalışmalar olduğunu söyledi.

Duygu dünyamızda İmam Hatip Liselerinin hak ettiği değerinin yeniden bu projelerle hayat bulmaya başladığını aktaran Tünçmen, “Buradan da anlaşılıyor ki okulumuz ve öğretmenlerimiz inşallah bunu başaracaklardır. Ben Okul Müdürümüze ve bütün öğretmen arkadaşlarımıza böylesine güzel çalışmaları için yürekten teşekkür ediyorum. Hepsinin kutluyorum” dedi.

İlçe genelinde uygulanmaya başlanan proje ile birlikte Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi de yürüttüğü çalışmalarla güzel çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Tünçmen, öğrencilerin hem ahlaki hem de akademik olarak ilerlemesini sağlamak için hazırlanan proje kapsamında değerler eğitimi, öğrenci ve öğretmen seminerleri ve aile ziyaretlerinin yapıldığını anlattı.

İlerleyen zamanlarda çalışmaların tamamına yakınının gerçekleşeceğini ifade eden Okul Müdür Bilal Altıntel ise “Bu proje ile hedeflenen ideal insana ulaşılmaya çalışılıyor. Bizler de öncelikle paydaşlarımızla bu çalışmaları yürütüyoruz. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle bir bütün olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlimiz ve ilçemiz adına faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum, emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Altıntel, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Eğitim öğretim ortamlarında önemli bir çalışma olan risk grubu öğrencilerine yönelik çalışmalar, önleyici ve koruyucu bir işleve sahip. İmam hatip lisesi de öğrencileriyle yaptığı önleyici ve geliştirici rehberlik çalışmalarına aile ziyaretlerini de eklemiş. Bu kapsamda kısa bir süre önce babası vefat eden öğrencisini evinde ziyaret etmiş. Her ay belirlenen bir değerle ilgili çeşitli çalışmalar da yapılıyor. Şubat ayında sevgi ve saygı değeri ele alındı. Rehberlik servisi tarafından hazırlanan slayt, video, yazı sınıf rehber öğretmenlerine verilerek her hafta o değer üzerinde konuşulması ve bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca öğrenciler arasında o ayın değeriyle ilgili ödüllü kompozisyon yazma yarışmaları düzenleniyor. Okulda öğrencilerin inceleyebilmeleri ve hatırlayabilmeleri için değerler eğitimi panosu oluşturulmuş. Her ayın değeri panoda sergileniyor. Zaman zaman öğretmenler tarafından sınıflarda da uygulamalar yaptırılıyor. Öğrencilerinin gelişimleri için farklı konularda seminerle yapılıyor. Ergenlik Dönemi, madde bağımlılığını önleme, Hangi Ders Nasıl Çalışılmalı, Kitap okumanın önemi, test çözme teknikleri, meslek tanıtımları gibi konularda bilgilendirme yapılıyor. Bu çalışmalar Rehberlik Servisi Öğretmenleri tarafından yapılmakla birlikte farklı bir yüz olması ve işbirliği amacıyla Kahta Toplum Sağlığı Merkezi doktorları da Madde Bağımlılığı ve Hijyen konularında seminer vermiş. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri ve kaynaşmaları amacıyla da öğretmenlerin katıldığı ikramlı seminerler de düzenleniyor. Okul rehber öğretmeni Ömer Maçin, Sınıf Yönetimi ve Disiplin konulu semineri vermiş, öğretmenler bu seminerde bilgi ve tecrübelerini paylaşma imkanı bulmuş oluyor. İlçe genelinde belirlenen kitapları öğrencilerin okumaları sağlanıyor. Okulda her gün son derste öğretmenler ve öğrenciler beraberce kitap okuyorlar. Bu şekilde okuyan ve okuduğunu anlayan öğrenci profili oluşturulması hedefleniyor”

BHA

Editör: Adıyaman Haber