Çok Amaçlı Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıya, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fahri Can ve personelleri, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turhanlı, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Personeli Kıdemli Uzman Muharrem Ünal, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Ahmet Kılınç, Kahta Badem Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım ve üreticiler katıldı.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, yaptığı açılış konuşmasında,  katılımcılara teşekkür ederek, "Bölge çiftçimiz için önem arz eden TARSİM siz değerli çiftçilerimizin bu konuda gereken bilgiyi alıp ona göre poliçenizi yaptırmanızı istiyoruz." dedi.

Turanlı, "Doğal afetler beklenmedik bir an olur. Bu düşünce doğrultusunda çiftçilerimizin emekleri doğal afet karşısında boşa gitmemesi için önlem alacağı tek işlem TARSİM yapmalarıdır. Çiftçilerimizin tarım konusunda ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirme toplantıların devam edilecektir. Üreticilerimize bereketli bir yıl diliyoruz."dedi.

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan ise katılımcılara Adıyaman ili genelinde TARSİM yapan çiftçi sayısı toplam tutar ve çiftçiye ödenen TARSİM sigorta tazminatları hakkında bilgi verdi.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Kıdemli Uzman Muharrem Ünal da söz alarak üreticilere poliçe oluşturması süresince dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda üreticilerin sormuş olduğu sorular yetkililer tarafından cevaplandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha