Kahta öğretmenevinde yapılan bayramlaşma törenine TBMM Başkan vekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletveki Adnan Boynukara, milletvekili adayları, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda hemşehrilerine hitap eden TBMM başkan vekili Ahmet Aydın, Müslüman devletlerin içinde bulunduğu sıkıntıları ve 24 Haziran seçimlerinin öneminden bahsetti.

 Aydın, “Müslüman coğrafyasında ülkelerin hali içler acısı. Her bir ülke bir kaç parçaya bölünmüş. Irak, Suriye, Yemen ve diğerleri. Acı, kan ve gözyaşı çok. Batı silah üreterek, Müslüman ülkeler arasına fitne sokarak savaş çıkarıyor, kardeşi kardeşe kırdırıyor.  Filistin yıllardan beri İsrail’in zulmü altında inim inim inliyor. Arakan’daki kardeşlerimiz gözyaşlarına boğulmuş bir haldeler. Tüm bu mazlum halkların tek bir umudu var, o da Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan. Bunun için yıkılmayan, ayakta duran bu kaleyi çok güçlü tutmak zorundayız. Zaman zaman farklılarımız olabilir, eksikliklerimiz de olabilir. Fakat bugün oynanan tüm oyunlara karşı bir olmak zorundayız. Partimizi kapatmaya çalıştılar. E muhtıralar, gezi ve Kobani gibi benzer oyunlarla bu milleti birbirine düşürmeye çalıştılar. En son yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi. Neler yaptıklarını hepiniz çok iyi gördünüz. Fakat ne oldu; bu millet darbecilere darbe yaptı,  Bir şahlanış, bir diriliş gösterdi. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere çok büyük bir ders verdiler.  Şimdi bu seçimde oyunlarını devam ettirmeye çalışıyorlar fakat bu hak onlara en güzel dersi sandıkta verecektir” dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri Kahta Devlet Hastanesi, polis karakolu,  ve Jandarmayı ziyaret ederek bayramlaştı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha