GAP İdaresi Başkanlığının desteğiyle “Kafkas Arı Kolonisi Temini Projesi” kapsamında 33 çiftçiye bin adet arılı kovan dağıtımı yapıldı.

Kovan dağıtım törenine Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can ve arı yetiştiricileri katıldı.

Doğal hayatın döngüsü için arıcılığın önemli olduğunu ifade eden Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Bu projeyi 2015 yılında da yapmıştık. Buradaki arıcılarımızı GAP İdaresi Başkanlığı tarafından verilen hibeden yararlandırarak ciddi bir katkı sağlamıştık. Bu sene de yüzde 70 GAP İdaresi, yüzde otuz ise arıcılarımızın katkısıyla toplam 33 arıcımıza 360 bin TL civarında bir hibe desteği sağlanmış bulunmakta. İlçemiz hem hayvancılıkta hem de tarım da çok önemli bir noktada. İlçemiz, özellikle badem, nar ve zeytin başta olmak üzere önemli bir potansiyele sahip. Doğal hayatın döngüsü için arıcılık çok önemli” açıklaması yaptı.

Kahta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can ise, arıcılığın gelişmesi için bu tür desteklerin yapıldığını vurguladı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha