İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Kahta Kaymakamlığı Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Kaymakam Abdil Koç, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Halil Tunçmen ve diğer okul idarecilerini kabul ederek 23 Nisan Bayramı münasebetiyle tebriklerini iletti.

Kahta Kaymakamlığında gerçekleşen programa, Kaymakam Abdil Koç, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve kurum amirleri katıldı.

Öğrencilerin pandemi nedeniyle evlere ve ekranlara kapanıp doğaya hasret kaldığı bugünlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uçurtmalarla kutlamak amacıyla ‘Hayallerimi Gökyüzüyle Buluşturuyorum’ projesi hazırlandı.

Projede, 19 ülke ve 36 öğretmen yer aldı. Gökyüzünün güzellikleri karşısında öğrenciler, kendi hayalleri ile tasarladıkları uçurtmalarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir şenlik olarak organize edildi.

Kendi yaptıkları uçurtmaları uçurdular

Amaçlarının öğrencileri ekranlardan ve evlerden kurtarmak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Mehmet Erdil, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hayallerimi Gökyüzüyle Buluşturuyorum projesinin ortaklarından biriyim. Diğer kurucu ortağımız İstanbul Esenyurt’ta Esentepe İlkokulu’nda görevli Songül öğretmenimiz. Biz bu projeyi oluştururken 23 Nisan’ı uçurtama şenliğine dönüştürmek için 19 ülkeden 36 farklı arkadaşla projeyi yürüttük. Bu projede öğrencilerimize uçurtma müzesini zoom üzerinden gezdirdik. Şiirler yazdırıp şarkılar besteledik. Masal ve uçurtma atölyesinde etkinlikler yaptık. Uçurtma yapmayı öğrenen öğrencilerimiz kendi uçurtmalarını uçurttukları için çok mutlu oldular. Buradaki amacımız öğrencileri ekranlardan ve evlerden kurtarmaktır. Öğrencilerimiz pandemi sürecinde evlerde ve ekranlarda hapsolmuşlardı. Bu proje onlarda bir mutluluk hissi oluşturdu. Bunun için biz de mutluyuz. Bu anlamda projemize desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Akif Güneş ve Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Halil Tünçmen’e çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha