Kahta’da 21 yıl önce başlayan ve bugüne kadar 3 kişinin öldüğü aile içi kan davası düzenlenen barış töreni ile sona erdi.

Koronavirüs nedeniyle bir kafenin bahçesinde pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, protokol üyeleri ve Can ailesinin fertleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan yaptı.

Turan, konuşmasında, "İlk başta katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu anlamlı günde özellikle Belediye Başkanımız İbrahim Yusuf Turanlı’nın çalışmaları ve Valimiz Mahmut Çuhadar’ın da destekleri nihayetinde 21 yıllık kavgayı sona erdirdik. Allah hepinizden razı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yıllar önce başlamış olan bir olayın bu güzel günde bitirilmesi adına başta Vali Mahmut Çuhadar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise, şöyle konuştu:

"Gönül arzu eder ki böyle olmasaydı ama ne yazık ki zamanında oldu. Gençler böyle bir olayın devam etmesinin manasız olduğunu ifade ederek, bugün böyle bir ortam yaratmamıza vesile oldular. İlçemizde bu şekildeki küskünlüklerin kalkması bizleri mutlu etmektedir. Yıllardır süren bir husumet bugün katkısı olan herkesin vesilesi ile bitmiş olacak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve sağduyulu düşüncelerinden dolayı da iki tarafa da ayrıca teşekkür ediyorum."

"Hayırda yarışın, hayırda yarışacağız"

Bugün burada güzel bir vesile ile toplandıklarını ifade eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise, yaptığı konuşmasında, "Can ailesinin kendi içinde kendi aralarında sürdürülen anlaşmazlık tarafların, belediye başkanımızın, kaymakamımızın araya girmesiyle tatlıya bağlanması ziyadesiyle memnun etmiştir. Burada bulunmaktan ben çok memnunum. Çünkü bizim dinimiz de, bizim inancımız da hayırda yarışmayı bize emrediyor. O yüzden böyle bir hayır işinde elbette burada bulunmak, buna bir mevzu olsun katkıda bulunmak bizim için son derece sevindirici ve memnuniyet vericidir. Bu arkadaşların anlayışından, hoşgörüsünden ötürü her iki tarafa da çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu anlaşmanın sağlanmasında emeği geçen diğer taraflara, başkanımıza, başkan yardımcımıza, kaymakamımıza, emniyetimize ve jandarmamıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah daim etsin. Çünkü hayırda yarışmak lazımdır. Hayırda yarışın, hayırda yarışacağız. Anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp affetmek ulvi ve yüce bir duygudur. Kin tutmak ne kadar sıkıntılıysa affetmek de o kadar yüce ve ulvi bir duygudur."şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Daha sonra iki tarafı temsilen gelen Fahri Can ve Bedir Can’a Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edilerek küskünlükleri sona erdirildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha