Konu ile ilgili bir açıklaması yapan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, YKS sınavının Kahta’da yapılması ile komşu ilçeler olan Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerininn öğrencilerin de yararlanacağını söyledi.

Aydın, ”Üniversite sınavlarının yapılacağı sınav merkezleri kılavuzu yayınlandı.  Kılavuzun ilk sayfasında sınavların yapılacağı Kahta İlçesi de yer alıyor. Şimdiye kadar üniversite sınavlarına giren öğrencilerimiz, Adıyaman, Gölbaşı veya il dışındaki merkezlerde sınava giriyordu. Bu durumda öğrencilerimiz ve aileleri sınav günlerinde büyük sıkıntılar yaşıyordu. Bu sıkıntılar haliyle öğrencilerimizin başarısını da etkiliyordu. Kahtalı hemşerilerimin yoğun talebi üzerine geçtiğimiz aylarda Ankara’daki ÖSYM üst düzey yetkilileri ile bir dizi temaslarda bulunduk. Haklı talebimiz sonucu Kahta ve komşu ilçelerimiz olan Gerger, Sincik ve Samsatlı öğrencilerimizin de yaralanacağı bu hizmet gerçekleşti. İlçelerimize hayırlı olsun” diye kaydetti.
Kahta’da üniversite giriş sınavları Menderes Mahallesi, Horik Mevkiindeki Adıyaman Üniversitesine bağlı Kahta Meslek Yüksek Okulu binasında yapılacak.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha