Kahta Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Yetiş, Kahta Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi ve dernek işbirliğiyle hazırlanan proje hakkında açıklamalar yaptı.
Yetiş, derneğin temel amacının, devletin vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak ve devam ettirmek için vazifelerini yerine getirirken şehitlik unvanına hak kazanmış olanların geride bıraktıkları ailelerinin acılarını paylaşmak, aileler arasında her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, milletimize maddi ve manevi çok büyük acılar yaşatan en büyük insanlık suçu olan terörizmin toplumumuz tarafından doğru algılanmasına ve yurt savunmasına katkı sağlamak amacı ile kurulduğunu söyledi.
Derneğin amaçlarına uygun olarak etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın talimatları ve Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan proje koordinasyon merkezinin yardımlarıyla bir proje hazırladıklarını  ifade eden Yetiş, şöyle devam etti:
‘’Şehit Aileleriyle Çanakkale’de Tarihe Yolculuk isimli projemizi T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına gönderdiğimiz ve  Prodes kapsamında hazırlanarak uygulanmaya başlanan projemiz  Şehit aileleriyle birlikte 4 ayrı sosyal etkilik, şehit yakınlarında milli birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla Çanakkale gezisi ve şehit yakınlarının eğitim çağındaki çocuklarına laptop hediye edilmesi etkinliklerini içeren projemiz Ocak ayından bu yana etkin bir şekilde uygulanmaktadır. 
Proje kapsamında Nisan 2017 ayında Çanakkale gezisi gerçekleştirdik. Çanakkale gezisine her şehit ailesinden 2 kişinin katılımını sağladık. Çanakkale’deki şehitlikler, Çanakkale Şehitleri Abidesi, askeri müze, nusret mayın gemisi gibi tarihi süreçte çok önemli yer tutan değerlerimizi rehber eşliğinde gezip, tur kapsamında görevlendirilen rehberden bilgiler aldık.Şehit ailelerinden öğrenim çağında olan bir yakınına, Kaymakamımızın da destekleriyle laptop bilgisayar hediye edildi, Kahta  Belediye Başkanı Abdurahman Toprak ise birer tablet hediye etti. Bu daha bir başlangıçtır. Bundan böyle de başkanı olduğum Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Aziz Şehitlerimizin değerli yakınlarına yönelik proje ve destek çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edeceğiz. Projemizin hazırlanması ve uygulanmasına olan katkılarından ve ilçemizdeki şehit ailelerinin sorun ve ihtiyaçları ile yakından ilgilenmesinden dolayı Kaymakam Ahmet Gazi Kaya başta olmak üzere, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’a, Garnizon Komutanı Ali Murat Ayşen’e, Jandarma Komutanı Hüseyin Serdar Kayacan’a İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan’a, Proje Koordinasyon Merkezi görevlilerine çalışmamızda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha