Gelişen teknolojik gelişmeler doğrultusunda akıllı şebekelerin önemi gün geçtikçe artıyor.

Özellikle veri saklama, güncelleme alanındaki ihtiyaç akıllı şebekelere, teknolojik sistemlere gereksinimini artıyor. Bu kapsamda elektrik dağıtım lisans sahibi OSB olarak yatırımcılarımıza fayda getirmesi amacıyla OSOS’a geçişi gerçekleştiriyoruz.
Geçen Şubat ayında OSOS için alt yapı denemelere başlanmış nitekim yazılım şirketi ile 35.000 TL bedelinde otomatik sayaç okuma sistemi satın alınmıştır.
Önümüzdeki günlerde GPRS tabanlı modemlerde fabrikalardaki elektrik sayaçlarına entegre edilerek artık sistem üzerinden takibi yapılabilecek.

Kâhta Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcılarına sunacağı bu önemli teknolojik sistemle anlık, saatlik, günlük ve aylık tüm tüketim ve mali verilerini okuyacak ve veritabanına kaydederek rapor hazırlayabilecek. Böylece geçmişte yaptığı tüm tüketimlere inceleyerek ileriye yönelik enerji maliyetlerini analiz edebilecek.
Bunun yanı sıra büyük işletmelerde özellikle trafolu tesislerde en büyük problemin reaktif güç kompanzasyonundaki arızadan kaynaklı yatırımcılarımıza yüklü miktarlarda reaktif ceza geliyor. OSOS sistemi ile yatırımcı kendisine has kullanıcı ad ve şifre girerek reaktif durum hakkında verileri görebilecek, arıza anında SMS ile uyarı alarak erken müdahale şansı yakalayacak.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha