Üniversitemiz Kahta Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 162 öğrenci mezun olma coşkusunu yaşadı.

 
Kahta MYO yeni binasında düzenlenen törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkan Vekili Mehmet Işık, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyit Temir, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, bilgi çağının en büyük sermayesinin gelişmiş insan olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Bilgi çağının en büyük sermayesi gelişmiş insandır. Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin bu potansiyeli iyi değerlendirerek atılıma geçmesi gerekir. Ülkemizin genç nüfusu birçok Avrupa ülkesinden daha fazladır. Bu genç nüfus kendiliğinden bir güç değildir. Ancak iyi eğitilmiş bir gençlik güçlü bir potansiyel oluşturabilir. Bunun için üniversiteler, toplumun kalkınma motorları olarak büyük öneme sahiptirler. Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı ve yolu bilim, teknoloji ve dolayısıyla üniversitelerdir.
Kâhta Meslek Yüksekokulu olarak iyi yetişmiş, alanlarında uzman olmanın yanı sıra çağdaş, sosyal ve paylaşımcı gençleri ülkemiz hizmetine sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsana yapılan yatırım yatırımların en pahalısı en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı hedefi yüceltmek ve ilerlemek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında kendine yer edinmesi ve güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitelere büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Ülkesine karşı sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme uğraşısı içinde olan Adıyaman Üniversitesi, eğitim-öğretime başladığı tarihten bugüne kadar Ülkemiz hizmetine binlerce mezun vermiştir."
Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilere de seslenerek; “Sizler de Kâhta Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak, bu mezunların içinde yerinizi almış bulunmaktasınız. Günümüzde üniversitenin başarısını bilimsel yayın sayısı, öğrencilerin tercih yoğunluğu, mezunlarının iş bulma şansı, öğretim elemanlarının niteliği, öğrenciye sağladığı sosyal imkânlar, alt yapı ve donanım yeterliliği, araştırma ve geliştirme çalışmaları, üniversite-sanayi ve üniversite-toplum işbirliği gibi ölçütlerle değerlendirildiğinin bilincindeyiz. Vizyonumuz bütün bu boyutlarda bölgesinde, ülkesinde ve dünyada tercih edilen üniversite olmaktır. Kâhta Meslek Yüksekokulu akademik kadrosunun bu kriterleri yakalamada önemli çabalar içerisinde olduğunu biliyoruz. Geleceğimizin güvencesi olan sizleri, bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik değerlere,  milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip, sağduyulu çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz” dedi.
 
Okul Müdürü Vekili Yrd. Doç. Dr. İsmail Ukav da konuşmasında mezun olan öğrencileri tebrik ederek Kahta MYO’nun 10 bölüm ve programıyla Türkiye’nin her bölgesinden gelen öğrencileri bünyesinde bulundurduğunu ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları yetiştirme gayretinde olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ukav, şöyle konuştu: “Özellikle yeni yerleşke binamızın faaliyete geçmesiyle bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni bölümler açılmış, öğrenci sayımız her geçen yıl artarak 1250’ye ulaşmıştır. Bu artışta yüksekokulumuzun akademik kadrosunun zenginliği ve yetkinliği önemli rol oynamaktadır.
Bünyesinde 1 Doçent, 15 Yardımcı Doçent, 14 Öğretim görevlisi ve 2 okutman bulunduran Meslek Yüksekokulumuzun Misyonu, İlimiz ve Bölgemizde üniversite-sanayi-halk işbirliğini sağlamada öncülük etmek, Türkiye’deki Meslek Yüksekokulları arasında ilk sıralarda yer alan öğrencilere evrensel nitelikte bilgi ve teknolojiyi öğretmektir. Vizyonumuz ise Atatürk ilkelerine bağlı, dinamik, özgür düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmek; eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra topluma hizmet ve öncülük etmek; katılımcı, paylaşımcı ve takım çalışmasına dayalı kurumsal kimlik ile bilim dünyasına ve bulunduğumuz yöreye hizmet etmektir.
 
Bu kapsamda Tarımsal Araştırmalar Laboratuvarımız Toprak-Bitki Verimlilik analizleri yapmak üzere yetkilendirilmiştir. Laboratuvarımız, bilimsel çalışmaların yanı sıra, çiftçi kayıt sistemine dahil çiftçilerin toprak, bitki ve sulama suyu analizleri yapmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. Laboratuvarımızın kurulmasında vermiş olduğu katkıları için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür ediyoruz.” 
 
 
Mezun öğrenciler adına konuşan Okul Birincisi Ahmet Kezik ise müşterek bir sevinci paylaşmak için toplandıklarını dile getirerek kendilerine birer turizmci, muhasebeci, seracı, bankacı, şehir planlayıcısı ve bilgisayar programcısı teknikeri vasfı kazandıran eğitim sürecini sorumluluk bilincine uygun olarak tamamladıklarını belirtti. Kezik, bu sürecin tamamlanmasında kendilerine emek veren ve desteklerini esirgemeyen aile ve hocalara teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakıldı ve protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Öğrencilere diplomaları dağıtıldı.
Toplam 162 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı program, kep atma ve Sanatçı Kadir Hanbay’ın konseri ile sona erdi.
 
Editör: Adıyaman Haber