Kâhta MYO Tören Alanında düzenlenen mezuniyet törenine Kâhta MYO Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile mezun adayları ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende ilk olarak mezun adayları adına üç dönemlik notlara göre Meslek Yüksekokulu 1.si olan Laborant ve Veteriner Sağlık programı öğrencisi Hüseyin Özkan konuştu.

Özkan, konuşmasında, Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine bağlı, yüksek ahlak ile donanmış, ülkesine, milletine sadık, liyakat ehli kadrolara olan ihtiyacının eğitimle ile doldurulabileceğini söyledi.

Konuşmasında mezun adaylarının güzel projelere imza atarak güzel mevkilere geleceğini kaydeden Kâhta MYO Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu ise "Mezun olan değerli arkadaşlarımın, sosyal sorumlulukları göz ardı etmeyen, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yaparak gelecek nesillere örnek teşkil eden birer meslek hayatının olmasını ümit ediyorum. Değerli ailelerimiz, hepimiz biliyoruz ki günümüzde toplumların gücü o toplumun eğitimli insanları ile ölçülüyor. Adıyaman Üniversitesi olarak öğrencilerimizi, dünyamızın ve ülkemizin ihtiyaçları ile sorumluluklarının farkında olarak gerekli eğitimi verdik. İçinizde öğrencilerimizin mesleki donanımına dair asla bir endişe duymayın. 2 yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı akademik ve idari kadromuzun desteğiyle eğittik, bilgiler ile donatarak zorlu yarınlara hazırladık. Mezun olan öğrencilerimiz okulumuzda aldıkları eğitimlerle gelecekte ortaya güzel projeler ortaya koyarak çok güzel mevkilere gelecektir. Mezun olan öğrencilerimizin gerek sosyal gerek ise iş hayatlarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kâhta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, Meslek Yüksekokulu 1.si olan Laborant ve Veteriner Sağlık programı öğrencisi Hüseyin Özkan  ile birlikte Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Meslek Yüksekokulu 1.si olan Hüseyin Özkan, Meslek Yüksekokulu 2.si olan Harita ve Kadastro programı öğrencisi Kadir Bozdere ve Meslek Yüksekokul 3.sü olan Bilgisayar Programcılığı programı öğrencisi Oğuzhan Eyüpoğlu'na plaket ve hediyelerini verdi.

Ödül töreninin ardından bölümler bazında mezun adaylarına Bölüm öğretim elemanları tarafından temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesine geçildi.

Filistin’de masum insanların İsrail tarafından şehit edilmesinden dolayı ilan edilen Millî Yas nedeniyle eğlence programı tertiplenmeyen mezuniyet töreni, belge dağıtımının ardından tüm mezun adaylarının hep bir ağızdan geri sayarak kep atmalarıyla son buldu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha