Adıyaman’ın Kahta ilçesinde her yıl mayıs ayının ilk haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanılan “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolları Trafik Haftası” bu yıl ilçede de koronavirüs (Kovit-19)  salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde kutlanıyor.

02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenen Karayolları Trafik Haftası Etkinlikleri İçişleri Bakanlığının genelgesi ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganı etkin olarak kullanılarak, farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler kapsamında İlçe Kaymakam Saadettin Doğan, trafik denetlemesine katılarak vatandaşların trafik kurallarına daha fazla dikkat ederek uymalarını söyledi.

Doğan, şunları kaydetti:

"Koronavirüs nedeniyle bu yılki sloganımız, 'Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda', 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye' şeklinde olduğundan hem trafik kurallarına riayet edeceğiz hem de araçlarda sosyal mesafeyi koruyarak hareket edeceğiz. Bu önemli hafta münasebetiyle vatandaşlarımızın trafik konusunda sosyal sorumluluk bilinciyle daha duyarlı davranacağı, belirlenen kurallara riayet edeceği ve trafik denetiminde vazifesini ifa eden güvenlik personelimizde güzel bir yıl temenni ederek tüm vatandaşlarımızın Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftasını kutluyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha