Yaklaşık 12 yıl önce temeli atılan Kahta İlçe Müftülüğü hizmet binası inşaat halinde beklerken adeta madde bağımlıları için mesken haline gelmişti.

2017 yılında Kahta İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Rıfat Çevik durumu fark edip bina inşaatının bir an evvel tamamlanması için çalışmalara başladı.

İlçe Müftüsü Çevik, din gönüllüleri ile yaptığı bütün toplantılarında bu manzaranın Kahta'ya ve Kahta Müftülüğü’ne yakışmadığını ifade ederek, din gönüllüleri ile beraber kolları sıvayarak inşaat çalışmalarına yoğunluk verdi.

Amaçlarının İlçe Müftülüğü hizmet binası inşaatını bir an evvel çirkin görünümünden kurtarmak olduğunu ifade eden Çevik, konu hakkında şunları ifade etti:

"Kahta İlçe Müftülüğü hizmet binamız göreve geldiğimiz yıl tamamlanmayı bekleyen ve adeta madde bağımlıları için mesken haline gelmiş durumdaydı. Din gönüllüleri ile yaptığımız toplantılar neticesinde bir an evvel inşaatımızı nasıl tamamlarız fikriyle çalışmalarımızı başlattık. Allah’ın izniyle bugün bitim aşamasına yaklaşan binanın üst katı idari bölüm, orta katı gençlere yönelik hizmetleri de ihtiva eden kitap kafe ve din hizmetleri katı, bodrum katı ise toplantı solunu, evlendirme odası ve garajdan ibaret olacak.

Müftülük hizmet binasına ve onun dışında müftülüğe destek veren din gönüllülerine, hayırsever vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz. Yüce Allah hayırda bulunanların hayrını kabul buyursun. Fazlasıyla yerine ikramda bulunsun."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha