Okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, açık havada öğrenme ve oyun oynamanın eğlenceliği olduğuna dikkat çekti.

Öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde ders işleme, kitap okuma, sulu boyama, resim ve çeşitli oyunlar oynayarak açık havada yapılan etkinliklerin tadını çıkardı.

Etkinliklerde, çocuklar, açık havada ders işlemenin ve etkinliklerle gönüllerince vakit geçirmenin keyfini de yaşadı.

Kahta Hürriyet İlkokulu Müdürü Ali İhsan Köroğlu, çocukların öğrenen, merak eden, hareketli ve keşfedici bir zihne sahip olduğunu belirterek, "Çocuklar iletişim kurmak ve her şeye dokunmak, sorgulamak ve biraz da macera arıyorlar. Bizim yanlış değimiz bazı tercihler onlar için aslında keşfetme süreci. Risk almayı seviyorlar. Belki bu onların bir şeyleri deneyip ve öğrenme istekleri ile ilgilidir. İşte dışarısı, çocuğun tüm duyularına, duygularına ve aslında hareket ihtiyacına karşılık veren bir alan oluşturuyor. Çünkü dışarıda daha fazla kontak kuracakları alanlar var." dedi.

Köroğlu, öğrencilerin açık havayla duyularını, deneyimlerini yaparak ve uygulayarak adeta bir laboratuvar ortamında öğrenme fırsatı yakaladığını vurgulayarak, "Öğrenilenlerin pekişmesi ve bunun yanı sıra öğrenilenlerin nasıl kullanılacağını, odaklanma ve konsantrasyon gibi becerilerin geliştirme fırsatı oluyor. Çocuklara serbest oyun ortamı sağlandığında, açık havada onlara hareket alanı verildiğinde arkadaşlarında birlikte olmayı, ilişkileri koordine etmeyi ve sosyal müzakereyi öğreniyorlar. Arkadaşlığı da öğrenebiliyorlar." ifadelerini kullandı.


Kaynak:PHA

Editör: Adıyaman Haber