Kahta Dernekler Federasyonu mevcut başkanı Av. Ali Yücel’in istifası ile boşalan başkanlığa Osman Arslan geçti.

30 geçerli oyun kullanıldığı ve iki adayın yarıştığı seçimde, Teşikan Dernek Başkanı Kemal Karakuş 13 oy alırken, Pustin Dernek Başkanı Osman Arslan ise 17 oy olarak başkanlığa seçildi.

16 derneğin bağlı olduğu Kahta Dernekler Federasyonu’nun yeni başkanı Osman Arslan yaptığı teşekkür konuşmasında,şunları ifade etti:

"Kahta Dernekler Federasyonu’nun ne kadar zorluklarla oluştuğunu ve bu günlere nasıl geldiğini hep beraber bu süreçleri yaşadık ve gördük. Bizler federasyonumuzu bundan öteye nasıl bir adım daha götürebiliriz onun mücadelesini vermeliyiz. Bugüne kadar gelinen noktaya kadar federasyonumuz çok güzel işlere imza attı. Bundan sonrada Allah kısmet ederse bu bayrağı daha yükseklere taşıya bilmek için hep beraber mücadele edeceğiz. Asıl hedefimiz tüm hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve büyüklerimizin bize bıraktığı mirası gelecek nesillere taşıyabilmek olmalı. Adıyaman’ımızın örfünü, âdetini, gelenek ve göreneklerini genç nesillere aktarmak olacak.

Hemşerilerimiz arasında sosyal ve kültürel bağların oluşturulması ve var olanların güçlendirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Tarihimizin biz Adıyamanlılara yüklediği bir misyon var. Büyüklerimizin bize bıraktığı bir miras var. Bizler bu sorumluluk bilinci ile hareket etmeliyiz. Bugüne kadar hizmet veren tüm dernek başkanı, yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Vefat edenleri de bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Bundan sonra da görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha