Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Doğan'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, İlçe Sağlık Müdürü Başak Beyaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, Adıyaman ASKF Başkanı Cenap Taşkın, İl Temsilcisi Ali Çelik, Kahta02 Spor Kulüp Başkanı Musa Yıldırım, Av. İsmail Çelik ile ilgili personeller katıldı.

Toplantıda, 29 Eylül Pazar günü Atatürk Stadyumunda oynanacak olan Kahta02 Spor – Fırat Üniversitesi arasında oynanacak olan müsabaka öncesinde bazı kararlar alındı.

Alınan kararda, şunlara yer verildi:

"Müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergahlarında şiddet eyleminde bulunacak veya teşebbüs kişi ve kişilere müsaade edilmeyecek.

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 12. Maddesi gereğince silah, kesici, delici ve bereleyici aletler ile alkol, uyuşturucu, uyarıcı maddelerin stadyuma alınmayacak.

Bölgesel Amatör Ligde bulunan Kahta02 Spor maçları için bilet satışının yapılacağı, bilet satış işlemlerinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce yapılması, biletsiz seyircilerin stadyuma alınmayacak."

Kaymakam Doğan, kolluk kuvvetlerine gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve herhangi bir güvenlik zafiyetinin yaşanmaması için gerekli işlemlerin yapılması talimatında bulundu.

Spor müsabakalarının, insanların zevkle izlediği faaliyetler olması gerektiğini belirten Kaymakam Saadettin Doğan; sporun; saygı, sevgi, hoşgörü, dostluk paylaşımı gibi kişiye değer kazandırma adına önemli bir özelliğe sahip olduğunu kaydederek, İlçede oynanacak Kahta02 Spor Kulübü – Fırat Üniversitesi karşılaşmasının centilmence başlayıp aynı güzellikle bitmesi temennisinde bulundu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha