Kahta Belediyesi, 2009-2014 yıları arasında Kahta belediyesi eski yönetim Zamanı’nda Belediyede Çalışan işçilerin sigorta pirim borcunun yatırılmamasından dolayı yaklaşık 3 milyon TL’yi bulan sigorta prim borçlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

 
2009-2014 yıları arasında Kahta belediyesi eski yönetim Zamanı’nda Belediyede Çalışan işçilerin sigorta pirim borcunun yatırılmamasından dolayı yaklaşık 3 milyon TL’yi bulan sigorta prim borçları yüzünden, SGK Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mikail Yıldırım, Elazığ İnşaat Emlak Biriminden Erdinç İkizcioğlu, SGK Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, SGK Kâhta Merkez Müdürü Necati Kaman ile birlikte konuyla alakalı Mevcut Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ile biraya geldiler. Borçların ödenmesi Belediyeye Borçlar yüzünden icra v.s. işlemlerin yapılmaması Belediye Çalışanlarının maaşlarının aksamadan ödenmesi ve Halka hizmette sıkıntıların hat safhaya ulaşmaması için ve ayrıca eski çarşının canlanması Çevre Beldelerin ve yerlerinde faydalanması için Eski çarşı mevkiinde bulunan ve atıl durumdaki belediyeye ait yerin anlaşma sağlanması halinde borçlarımıza ve anlaşmadaki maddelere göre SGK ya verilecektir.
Yapılacak SGK. Binası. Kâhta. Gerger. Sincik. Samsat. İlçelerine Daha Etkin Hizmet Sunacak.
‘’SGK. Binası modern bir proje olarak mimarisiyle çevre iller ve ilçelerin sgk binalarına nazaran çok daha estetik bir bina olacak eski çarşıya canlılık kazandıracak çarşının hareketlenmesine yol açacak ayrıca sgk binasında 30-40.Devlet memuru ve 15-20 müteahhit firma elamanı çalışacak ve istihdam alanı oluşturacaktır dört ilçeye birden hizmet verecek. 
Aynı zamanda. Kahta. Gerger. Sincik. ve Samsat. İlçelerinde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek ve buralarda yaşayan insanların hizmetlerini etkin ve suratlı biçimde yürütmelerini sağlayarak aynı zaman da hizmeti vatandaşın ayaklarına getirilmiş olacak.
Atıl durumdaki bir yerin Eski Belediye Döneminde yatırılmayan borçlara istinaden anlaşama sağlanması durumunda verilmesi eski çarşının canlandırılması borçların eski döneme ait borçların temizlenmesi hizmet anlamında takdir edilmesi gereken bir iştir. Sorgulanması gereken eski dönemde neden sgk borçlarının yatırılmadığı ve bu kadar borç bırakıldığıdır.
Editör: Adıyaman Haber