Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Rojda Selçuk, yaptığı yazılı açıklamasında, ilçeye yeni kazandırılan Yavuz Selim ve Mehmet Yavuz Kanal Boyu parklarında yeni dikilen ağaçların yerinden söküldüğü, otomatik sulama sistemi fiskiyelerinin kırıldığı, Mehmet Yavuz Kanal Boyu Parkı’nda bulunan 30 metre uzunluğundaki 6 adet süs havuzlarının içerisindeki fiskiye şelale sisteminin şehir magandaları tarafından tahrip edildiğini bildirdi.

“Parklara zarar veren kişi veya kişilerin çocuk yaşta olmadığı belirlendi”

Tahribatın bilinçli olarak yapıldığını savunan Selçuk, şunları kaydetti:

"İlçemize yeni kazandırdığımız parklar haricinde mevcut atıl durumda olduğu ve bakımı onarımı yapılan Ebusadık Parkı Kamelyaları’na, aydınlatma sistemlerine, sulama sistemlerine ve Cumhuriyet Mahallesi’nde 4 duvar ile yarım bırakılıp, atıl durumda olan park içerisine ekiplerimiz tarafından yeni dikilen 3-4 yaşındaki yetişkin 46 adet ağaçlara zarar verildiği üzülerek görülmüştür.

Belediye olarak mahallelerimize güzel parklar yapıp o bölge halkına hizmet etmeye ve o bölgenin güzelleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ama bu alanlara kişi veya kişiler tarafından kasıtlı olarak zarar verildiğini görüyoruz. Parklara zarar veren kişi veya kişilerin çocuk yaşta olmadığı belirlenmiştir. Halkımızdan, tüm vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan parklarımıza zarar veren kişi veya kişilerin belediyeye bildirmesini istiyoruz. Parklar hepimizin en çok da çocuklarımızın. Lütfen parklarımızı koruyalım zarar vermeyelim.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha