Ataşehir Belediye Başkanlığında yapılan kardeş Belediye protokolü Ataşehir Belediye Başkanı Battal Gezdi ve Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı tarafından imzalanarak tescillendi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı,"Kahta Belediyesi olarak, İstanbul Ataşehir Belediyesi ile Kardeş Belediye Protokolünü İmzaladık. Protokolün Kahta'ya ve Ataşehir ilçesine hayırlı olmasını dilerim. Kardeş Belediye Başkanımız Battal Gezdi'ye de ilgi ve alakalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Başkan Turanlı, Kahta'da götürdüğü el dokuma seccade ve Kuranı Kerim-i, Ataşehir Belediye Başkanı Battal Gezdi'ye hediye olarak takdim etti.

Gezdi ise şunları ifade etti:
"Kardeş Belediye, kentler ve ilçeler arasında kurulan derin ve uzun vadeli bir ortaklık biçimidir. Bu ortaklık kültürel, ticari, ekonomik, çalışma çözümü gibi pek çok farklı sebebe dayanabilir. Kardeş şehir ilişkileri, toplumlara, karşılıklı yarar için ortak konuların ele alınması açısından esneklik ve kolaylık sağlamaktadır. Bu anlamda bizlerde protokolün Kahta'ya ve Ataşehir ilçesine hayırlı olmasını dilerim."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha