Kahta Belediyesinin şehir merkezine 2 kilometre mesafedeki çöp alanında 3 gün önce çıkan yangın devam ediyor.

Kokusu ve dumanı ile şehrin kuzeyindeki Yavuz Selim, Turgut Özal, Menderes ve Hürriyet Mahallesindeki vatandaşları tehdit eden yangını söndürmede yetersiz kalan belediye başta AFAD olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman il Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlardan yardım istedi.

Adıyaman’dan gelen yardım ekibinin çöp alanında incelemede bulunduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Rojda Selçuk, şu açıklamada bulundu:

“Yapılan İncelemeler sonucunda yangının bu vaziyete devam etmesi gerektiğini su ile söndürme işlemlerinin uygun olmayacağı kanısına varılmıştır. Hazırlanan tutanakta yangının kendi kendine sönmesi gerektiğini bu süre içerisinde yangının çevreye sıçramaması için itfaiyenin yangın yerinde hazır bulunması gerekli önlemlerin alınması yeterli olacağı tutanakta belirtilmiştir.  Orman Bölge Müdürlüğünden talep ettiğimiz yangın söndürme helikopteri bu nedenlerden ötürü bekletilmektedir. Bu süreçte belediye itfaiye ekiplerimiz tarafından yangın 24 saat yerinde takip edilecektir. Birkaç gün sonra Adıyaman heyeti tekrar gelerek yerinde inceleme yapacak. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Saadettin Doğan, Orman Bölge Müdürlüğüne, Adıyaman AFAD Müdürlüğüne, Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz."

Başkan yardımcısı Selçuk ellerinden gelmeyen nedenlerden dolayı vatandaşların yaşamış olduğu mağduriyet için özür dilediklerini ve vatandaşların göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü Teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha