Geçtiğimiz günlerde bir gazetede  “ Belediye Rant Kapısına mı Dönüyor” manşetiyle verilen habere göre Kahta Belediye Meclisinde alınan karar ile Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Devlet Hastanesi kavşağının yeniden düzenlenmesiyle ilgili meclis kararı alındığına dair iddia tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.  Habere göre Belediye Başkanına yakın birinin zikredilen kavşakta petrol istasyonu kurmak istediği ve ruhsata uygun olması için karar alındığı iddiası ortaya atılmıştır.

Belediyemizin kişiye özel rant sağladığı iddiası çirkin bir iftiradan ibarettir. Konuya ilişkin bir dilekçe ile başvuru yapılmış, dilekçe değerlendirilmiş meclisçe Kasım 2014 dönemi 06 Kasım 2014 tarihli birinci oturumda  görüşüldükten sonra istenen düzenlemenin  yapılması talebi reddedilmiştir.

Bu tür olmadık iddialar ile belediyemizin yıpratılmaya çalışılmasını etik bulmadığımızı ifade ediyor, kamuoyunu yanıltmaya yönelik iftiralar ile haber yapılmaya çalışmanın gazetecilik etiği ile de uyuşmadığını kamuoyuyla paylaşıyoruz…

Editör: Adıyaman Haber