Kahta Halk Eğitimi Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurettin Baştürk, açtığı Hobi  Resim Kursu İle birçok alanda farklı tekniklerde  çalışmalar yapıyor.

Ebru, Özgün Baskı, Heykel, Mum yapımı ve karakalem alanında çalışmalar yapılan kurs, görsel sanatlar öğretmeni olmak isteyen öğrencilerin umut kapısı oldu.

HEM’de daha önce sanatsal alanda Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Yılanlı’nın açtığı kurslara devam eden çok sayıda kursiyerin Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesine  yerleşmesinde büyük katkıları oldu.

Önceki yıllarda HEM Kurslarına devam eden çok sayıdaki öğrenci, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği, Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, Elazığ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği, Sütçü İmam Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü, İbrahim Çeçen Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü gibi üniversitelere yerleşmişti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, çalışmaları yerinde inceleyerek, kurs için gerekli ihtiyaçları bizzat karşılayacağının altını çizerek, "Öğretmenlerimizin açtığı bu kurslarda kursiyerlerimiz bir taraftan sanatı öğreniyor, diğer taraftan üniversiteye yerleşiyor. Kurs öğretmenlerimizi tebrik ediyorum”  diyerek, kurslara ger türlü desteğin verileceğini belirtti. 


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber