Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresinin desteği ile hayata geçen proje kapsamında 27 Adet Gezici EBA Destek Noktası Aracı hizmet vermeye başladı.

Adıyaman Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında Kahta ilçesine bağlı köylerde Eğitim Bilişim Ağına (EBA) ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrencilere destek olmak amacıyla 7 Gezici EBA Destek Noktası Aracı hazırlandı.

Adıyaman Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında içerisinde yüksek hızlı internet ve üçer adet bilgisayar bulunan araçlar köy köy geziyor. Köylerde Okul ve Çok Amaçlı Salonlarda hazırlanan dersliklerde öğrenciler, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri gözetiminde uzaktan eğitimlerini tamamlayabiliyor.

Öğretmenler, kurulan bilgisayar ve yüksek hızlı internet bağlantısı ile EBA’ya erişemeyen öğrencilere yardımcı olurken internete erişemeyen öğrencilerin kendi bilgisayar, tablet ve telefonları ile de EBA’ya ulaşabilmelerine de imkan sağlanıyor.

Gezici EBA Destek Noktaları kurulan Çaltılı ve Gölgeli köylerini ziyaret eden Kahta Kaymakamı Abdil Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, çalışmaları yerinde inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.

Gerçekleşen ziyarette öğrencilere bol bol kitap okunması tavsiyelerinde bulunan Kaymakam Abdil Koç ise “İlçemizde öğrencilerimizin eğitim alabilmeleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yoğun bir çaba içerisindeyiz. Eğitimin ilçemizdeki her çocuğa ulaşabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimizin uzaktan eğitimlerini tamamlamaları için Adıyaman Valiliğimiz tarafından hazırlanan Gezici EBA Destek Noktası Araçlarımız köy köy çocuklarımızla buluşuyor. Öğrencilerimiz, bu noktalarda canlı derslerini takip edebiliyor, EBA’da bulunan ders videolarını izleyebiliyor. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’e, araç tahsisi ve bilgisayar temini konusunda emeği geçen İl Özel İdaresi, AFAD ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Gezici EBA Destek Noktası Araçlarının bilgisayar, tablet, telefon ve internete erişemeyen öğrencilerin uzaktan eğitim süreçlerini tamamlayabilmelerine imkan sağladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen de, “Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Uzaktan Eğitim Yakından İlgi’ parolasıyla öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okullarımızda EBA Destek Noktaları kurduk. Öğrencilerimiz dilerse bu noktalardan derslerini takip edebilirler.  Adıyaman Valiliğimizin desteğiyle kırsal kesimlerde de internete erişimi olmayan öğrencilerimiz için 7 adet Gezici EBA Destek Noktası Aracı hazırladık. İçerisinde üçer adet bilgisayar ve hızlı internet bulunan araçlarımız Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerimiz gözetiminde çalışmalarına başladı. Yüz yüze eğitim başlayana kadar Gezici EBA Destek Noktası Araçlarının çalışmalarını sürdürmeleri planlanıyor.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Abdil Koç’a İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Can, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Türk ve Kahta ilçesi proje koordinatörü Abdulkadir Avseren eşlik etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha